Alla färger finns ....

 
..... ja nästan i alla färger finns det kostymer i vår, bara att välja. För det är bra basplagg att ha i sin helhet eller att splitta upp, kavaj för sig och byxor för sig. Även om jag nu är pensionär och inte går till något jobb vill jag vara snyggt klädd och det mest för min egen skull. Är man intresserad av kläder så är man och det tar inte slut vid ett visst datum eller vid en viss ålder.
 
 
Och visst passar en kostym både till vardags som till fest, det hänger bara på vad man sätter till. Min kornblå kavaj är jättesnygg på sommaren till vita jeans och vit t-shirt och på vintern till svarta plagg. Men kostymen är också perfekt på resa, då gäller det bara att  välja ett material som inte skrynklar så klart! 
 
När jag köper kläder försöker jag hela tiden (och allt oftare) tänka efter vad jag har som passar till, om det finns något i min garderob som går ihop färgmässigt med det jag tittar på som nyköp. En klänning i rött med ett litet blått mönster i samma nyans som kostymen blev fjolårets bästa klänningsköp. Och så alldeles nyss, den lilla sidenhalsduken ovan från Carin Wester. (Åhlens) En liten färgklick som fint tar upp färgen i kavajen och kan passa bra även när jag väljer ljusblå jeans, eller för den delen bara kostymbyxorna och en blus.
 
Ju fler kläder man hitta som går i liknande nyanser dess lättare att hitta vad man ska ta på sig. Det är de spräckliga/spretiga garderobsinnehållen som gör att det tar tid på morgonen att välja. Fråga en som vet!
 
Nu säger ju trenderna att man kan sätta ihop vilka färger man vill och det funkar säkert om en trivs med det i längden, annars blir det inte särskilt bra ur ett hållbarhetstänk. Och för egen del skulle jag bli aningen sjösjuk av att ha skarplila och gult tillsammans, men kul om en vill matcha påskriset!
 
Tips; om någon är sugen på en rosa kostym så finns det nästan överallt, MQ, GinaT, Filippa K mfl. Vill någon hellre satsa på "jeanskostym" så finns det också i många färger och nyanser, Lindex, HM, Kapp-Ahl, Levis, mfl, mfl. Dessutom om man inte vill ha en hel kostym så säljs ju oftast varje plagg för sig och så blandar och sätter man ihop sin outfit som man själv vill! Så klart jättesnyggt det med!