Färgsätt ditt hem ...

 
 
..... rum för rum. Var hittar man inspiration? Jag/vi gjorde det ur en bok med just den titeln - "Färgsätt ditt hem"  när vi flyttade till "huset på stranden" för ca 13 år sedan. Någonting måste man utgå  ifrån för att få inredningen att stämma överens med ens egen känsla för färger och det som skapar harmoni.
 
I boken finns ett avsnitt som heter Hav, himmel & drivved och som kändes klockren när vi flyttade till vårt hus på sjötomt med en svindlande utsikt över Storsjön. Inget går upp mot att ha ständig utsikt över vatten med möjliget att följa årstidsskiftningar med isläggning, höststormar etc. Bara det ger en harmoniskt lugnande känsla av välbefinnande. Under förutsättning att man ger sig själv möjlighet till avkoppling med att vara precis där man är i stunden.
 
Genom åren har färgvalen varit något skiftande alltifrån mycket färgrikt till lite mer sparsmakat. Men alltid färg. Inga svart/vita kliniska rum för min/vår del. Visst är det också snyggt, men det passar inte min stil. Jag måste ha färg i min omgivning både på kläder och inredning. Ett bra sätt att balasera det hela är att ha ljusa väggar och golv och mer färg på det som är lätt att byta ut, textilier. Exempel nedan.
 
Just nu bor vi i ett "mellanboende" i väntan på flytt till nästa hus på standen. Denna gång till en lägenhet och med en magnifik sjöutsikt. Det tar någon månad till tills det blir aktuellt, men under tiden så planerar jag färgsättning och detaljer som går att påverka.
 
Eftersom vi får stora inglasade balkongytor som går att möblera så krävs en del olika attribut beroende på årstid. För balkongerna ska också inredas och användas så mkt som möjligt.
 
 
 
 
En start och en inspirationskälla för fortsatt färgsättning får bli dessa ylleplädar som vi just köpt och tänker göra en särskild hylla eller liknande till. Den hyllan ska placeras nära balkongdörrarna så att plädarna kan användas där de behövs bäst, inne eller ute. Jag planerar också att komplettera uppsättningen med ytterligare 2 plädar ( för utbyte) i någon ljusare pastellfärg som gör dem mer "somriga". För att få ihop det hela så ska soffkuddarna gå i samma färger. Min blogg komer nog framöver att handla en del om inredning men jag fortsätter med även med inslag om kläder, så klart.
 
Märke/Brand: Klippan Ullplädar. Finns i Östersund på Butik Hamngatan.