Allt får inte plats....

 
.... när man flyttar, så är den krassa verkligheten att någonting ska bort som det sägs i Fem Myror är fler än fyra Elefanter! Det är det svåraste, att välja rätt innan man riktigt vet hur det kommer att funka i ett nytt boende. Att titta och bedöma vad som får plats utifrån en ritning/lägenhetsskiss är hur svårt som helst. Men efter två flyttar på ett år så hade vi fått upp en viss vana att inte vara så sentimental och "tokkrama" gamla möbler, porslin, glas etc som omöjligt skulle få plats. 
 
Bra är att långt i förväg diskutera och komma överens om hur det nya hemmet ska se ut när man flyttar från ett stort hus med massor av förrådsutrymmen till en lägehet med en begränsad yta, omöjlig att bygga ut! 
 
Vår fina röda sammetssoffan gick bort och byttes ut mot en snygg blyertsgrå hörnsoffa (Madison) från Mio. Fyra rätt skrymmande laminofåtöljer bedömde vi inte få in utan såldes innan flytt, och den nya röda fåtöljen (Conform/Globe) blev en utstickande ersättare! En hörnsoffa ger fler sittplatser som behövs när tex. sönerna med familjer kommer på besök. Så var tanken kring det, plus att vi ville ha lite fri golvyta. Inte för mycket stolar och fåtöljer att flytta runt.
 
Den fina vasen från Klong är en inflyttningspresent från kära vänner och passar så bra in med övrigt.Och när man hittar blommor som stämmer väl i färg med tavla, kuddar och fåtölj så är en som jag extra nöjd!
 
 
Lägenheten har en öppen planlösning så kök och vardagsrum hänger ihop men avskiljs till viss del av med en halvvägg. Vi tog med våra befintliga lampor med kom snabbt underfund med att de inte passade in, några var för stora och några passade bara inte ihop med övrigt. 
 
Matbord och stolar har hängt med oss i 3 flyttar och dem släpper vi inte i första taget. Gruppen heter Wilma och är köpt på Mio och har mer än 15 år på "nacken".
 
Det bästa man kan göra vid en flytt är att avvakta med att köpa nytt tills man är på plats. Eftersom vi blev tvugna att bo i en tillfällig lägenhet innan den rätta blev klar så fick vi 10 månaders extra planeringstid.  Vilket gav tid att vänja oss vid att bo i lägenhet och samtidigt sälja bort allt vi bedömde inte skulle få plats i den kommande lgh. Efter noggranna mätningar på ritningen beställde vi en ny soffa med leveransdatum samma som inflyttning. Om det höll? Nej.
 
Men lampor! Det är bland det svåraste som finns att köpa. Vi hade lite olika tycke och smak när vi för någon månad sedan började leta, men kom fram till denna lösning. Kunde inte bli bättre och mer passande för vårt hem. Vi stod och valde bland olika sladdar, lamphållare, ledlampor och kom slutligen fram till dem på bilden ovan. Snyggt tycker vi och är mycket nöjda!! Maken tillverkade en specialkonstruktion - en tunn avlång vitmålad låda som döljer alla sladdar, perfekt lösning.
 
 
Nya och gamla inredningsdetaljer. Äpplet och fåret är i betong och mycket snyggare än på bilden, båda prydnadssakerna har gulddetaljer och passar bra tillsammans. Ljusstaken är ett fynd i gjutjärn som får funka året runt stylat på olika sätt  beroende på årstid och högtid. Tavlorna har svarta ramar för att få till en bra och sammanhållen "vägg".
 
Fortsättning följer...
 
När är det bäst att flytta alltså vid vilken tidpunkt, frågar sig många? Finns det något rätt svar på det? Ja jag tror det. Skriver om det vid senare tillfälle.