Handväska ......

 
 
... hur klarar man sig utan den? Jag brukar ofta se på "Go`kväll" på torsdagar då en tittare får vara med i programmet och få hjälp med att hitta en ny stil, "Gör om mig". Utifrån det får iallafall jag en del funderingar.
 
Fundering nr 1.
Det som slår mig är att många kvinnor som är med säger sig aldrig använda handväska! Ibland kan man fundera om det är den gemensamma nämnaren för att få vara med i programmet? Om man inte har handväska så undrar jag, vart har man sina saker? Som nycklar, mobil, kam, portmonä, ev läppstift eller cerat?? Fickorna full? Är det mer praktiskt? Ja jag bara undrar för jag har alltid handväska av praktiska skäl men även för att jag gillar handväskor och tycker att det är en snygg accessoar som förhöjer klädseln. Hur löser ni det hela ni som inte har handväska/väska i någon form?
 
Fundering nr 2.
Stor eller liten väska, bästa storleken vilken är den? Ett tag hade jag en ganska stor väska men slutade med det eftersom det rymdes en massa saker som borde lämnats hemma. Och blev tung som en sten att släpa på. För ett par år sedan köpte jag den lilla beiga väskan på bilden och tänkte lägga mig vinn om att ha så lite som möjligt med mig i den. Gick så där...
Den lilla väskan rymmmer bara mobil, en mkt liten portmonä, ett par nycklar och inte så mycket mer. Thats it. 
 
Mina krav på en riktigt bra handväska;
- den ska vara lätt i "opackat" skick
- inte för stor och bullig i formen 
- snygga sömmar och blixtlås
- finnas axelrem med som alternativ så att den går att snedhänga 
- i ett smidigt och kvalitetsmässigt bra skinn, som inte är för tunnt och mjukt 
-ha ett ljus foder ( inte svart!!) som gör det lättare att hitta saker i väskan
- om väskan enbart ska hängas på axel testa så att handtagen är tillräcklig breda och stabila så att den hänger kvar på axeln och inte hasar ner hela tiden,
- ha minst 3 blixtlås försedda fack på insidan, och gärna ett på utsidan som kan vändas inåt mot kroppen
- och vara snygg så klart!
 
Ja det var väl det allra viktigaste som jag ser det. Vad ser ni som viktigast om ni använder väska? Om ni inte gör det hur fixar ni det? 
 
Trend nu: är att ha en axelrem i avvikande färg, material eller som ett långt band av små blommor etc. Ganska kul. Till det finns så klart väskor i olika storlekar och gärna i pasteller.