Höstkavaj i tweed ...

 
 
och fina höstblommor i varierade färger känns rätt ena dagen, men i dag sommarvarmt igen. Så kan det bli den här tiden på året. Det är bara att snabbt ta fram sommarjackan alternativt höstkavajen beroende på vad som gäller.
 
En ullkavaj i bra kvalitet är ett plagg för hela livet när en är i min ålder. Jag gillar den här modellen som är figursvängd och höftlång särskilt bra. Sedan att den har fina detaljer som läderknappar, fint foder och är i en härlig höstfärg ger den exta plus. Vissa saker som kostar lite mer än tänkt brukar jag vänta ut tills plagget ev. reas ut. Ibland lyckas det ibland inte. Det här är ett lyckat exemplar på den strategin.
 
Det här får kanske räknas som en svår färg, en som många inte kan tänka sig. Men gillar man den så är det bara att passa på nu i höst då denna gulgröna finns i många kollektioner. Spana in Carin Westers kollektion den hon gjort för Åhlens så finns färgen med där,i några av plaggen.
 
Många kavajerna i höstens utbud är långa och dubbelknäppta. Just det passar inte min kroppstyp och framför allt, jag trivs inte i det. Men för er som gör det så har ni chansen att hitta någon bra i höst. Den höftlånga kavajen passar både till kjol och byxor. Perfekt höstklädsel är tex. kjol, grova strumpor, boots och en halsduk i ull till! Det tycker jag är en snygg och enkel stil!