Stilprofil .....

 
... Iris Apfel som du nu kan se mer om i en nyutkommen dokumentär, tillgänglig på Netflix. Jag har börjat se den och blir så imponerad av vilket driv den kvinnan har och har haft genom hela livet. Modet och förmågan att skapa en helt egen stil som Iris inte viker en tum ifrån. Här handlar det inte om att välja mellan antingen det ena eller det andra i val av outfit. Här handlar det om extra-extra-extra allt på en och samma gång! Och det tycks gälla både kläder och inredning av hennes hem.
 
Nu är ju Iris Apfel en celibritet och proffs uti fingerspetsarna som hela livet arbetat med mode och inredning på olika sätt. Och då handlar det inte om små lyor, utan vad jag förstod av dokumentären så har hon och maken genom åren haft inredningsuppdrag från Vita Huset mfl storheter.
 
Många gånger när jag väljer kläder att ha på jobbet så tänker jag till lite extra. Kan jag ta på mig det här? Är det inte lite för special till vardags? Tror inte det är  någon ovanlig tanke. Speciellt inte om man som jag är intresserad av kläder. Jag har några gånger fått ogillande kommentarer typ, har du köpt något nytt nu igen. Det behöver inte vara nytt, utan handlar mer om förmåga att kunna sätta ihop kläderna så att det hela tiden verkar så. 
 
I veckan till vardags går minsta lilla paljett bort, spetskjolen, nej-nej. och så vidare och så vidare. Men vardagen skulle bli så mycket roligare om fler bara körde på med minsta lilla gnutta av Iris stil. Typ på med 2 -3 halsband av större format och till det några armband. Säkert opraktiskt när man sitter och skriver men de går ju lyfta av tillfälligt.
 
Kanske skulle man göra en dag per vecka till en more is more dag? 
 
Generellt gillar jag den "svenska stilen" eller den skandinaviska som man säger. Alltså ganska stilren och enkel klädsel. Men lite flärd till vardags också skulle inte skada. Titta på kvinnorna i södra Europa som tar ut svägarna något mer till vardags utan att för den skull köra någon vulgärstil. Ja,så klart det finns den stilen också men den bortser vi helt ifrån!
 
Det kommer också en ny bok om Iris Apfel, vet inte när men jag håller utkik!
 
 
 
 
 
Dokumentär om Iris Apfel finns på Netflix.