Snyggaste sweetshirten ...

 
.. och boken jag väntat på, hittade jag på en och samma dag. Utan att direkt leta. Boken heter "Hur du blir parisisk var du än är" - med undertexten kärlek, stil och dåliga vanor. En dålig vana finns ju direkt på omslaget och ganska ofta illustrerat i boken, att röka. Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra så det får pariserskorna behålla för sig själv. Coolhets faktorn på det är i mina ögon = noll. Tar boken, som är skriven av fyra pariserskor med en nypa salt då den är skriven med humor och viss självdistans. Hoppas jag! (?) 
 
Jag stör mig dock direkt på första kapitlet som heter La Parisienne - som en parisisk man ser på henne. What! Ska denna kvinna som verkar så självsäker och cool låta sig definieras av vad en man tycker!! Lite besviken blev jag på den starten. När jag nu fortsätter att läsa så har jag två glasögon på = delade fält, feminist glasen och mode glasen. Vi får se hur utfallet blir, totalsågning eller tummen upp eller mittemellan.
 
Det finns ett avsnitt som heter Allt du behöver veta om hår. Viktigt för dem med ambitioner, så se upp och lär, då detta tydligen ska vara en av pariserskans mest påtagliga kännetecken - Håret! Det ska inte blåsas eller kammas utan vara i någon form av organsierat kaos. Och hur det kan åstadkommas får ni som är intresserad läsa i boken. Jag läser men det passar inte mig, då jag tycker att det räcker med den förändring som åldern ritar om ens anletsdrag. Och ser man på, det finns en liten passus om det; frisyren kan bli prydligare med åren då ansiktet förändras, det skapar balans. Hepp!
 
 
Ja, nu har jag inte hunnit så långt att jag kan recensera hela boken, jag får återkomma om det. För er som blir intresserad och vill köpa ett ex själv så finns den på Akademibokhandeln.
 
Och så till lördagens inköp av fina sweetshirten som jag föll för direkt. Men jag gör som jag brukar provar ett gäng andra tröjor bara för att övertyga mig om att den jag redan bestämt mig för är BÄST! Bort gick praktiska tunna ulltröjan mfl. Den högdragna damen som finns broderat på framsidan tilltalade mig och kändes rätt just nu.  
 
Märke/Brand: Sweetshirt - Custommade som är ett danskt märke som har snygg stil på mkt av sina kläder.