Använda sina smycken ...

 
 
... även de gamla? Eller bara låta dem ligga i små askar eller påsar och samla damm? Blir smycken omoderna eller ska vi tänka hållbart även här? I stort sett använder jag samma smycken varje dag. Men till fest kan de byts ut mot de sk finare. Kanske skulle man användas dem lite oftare, även till vardags? För mig blir de äkta smyckena aldrig omoderna. Och de förtjänar ett bättre öde än att ligga halvt bortglömda i skåp och lådor. Oftast bär de på särskilda minnen vare sig man fått dem eller köpt dem själva.
 
Visst förstår jag att det inte passar i alla yrken att ha stora smycken på arbetet, men för egen del har det gått bra om jag velat. Men som många andra svenska kvinnor är jag lite försiktig med smycken till vardags, smått och ofta omärkligt ska det vara. Och ....
 
 ... ja just det, gärna pärlor. Och jag äger inga äkta, men jag gillar den speciellt vita färgen, lystern och glansen hos pärlor. Och kanske är det dax att köpa ett äkta pärlhalsband nu när jag är pensionär! Det kan jag vara värd. Tydligen köper vi kvinnor i Norden väldigt sällan äkta smycken åt oss själva och om vi gör det för en liten peng per år. 
 
I senaste Elle fanns ett reportage om hur man stylar riktigt, riktigt dyra smycken = juveler  till jeans och t-shirt! Så dem tycks tänka precis som jag men utifrån en helt annan nivå!!