Sköna festplagg ...

 
..... ska vara mjuka och lätt töjbara utan att hänga som en säck på kroppen. Ett par rakvida svarta sammetsbyxor (läs fin velour) men ändå med bra passform är ett riktigt perfekt plagg att ha i garderoben. Dessa fungerar som ett av de lättaste basplaggen att förändra i finhetsgrad. Kan kläs upp och ned allt efter tillfället de ska användas till.
 
Jag skulle helt klart kunna ha byxorna även en vanlig vardag då jag vill klä mig lite snyggare, tex tillsammans med en ganska figurnära höftlång polo i en ljus nougatfärg och tunna fina smycken i guld. Jag gillar inte det som ofta visas i modemagasinen med både stor över- och underdel. Det blir så opersonligt, då det bara blir kläderna som synes vandra omkring. För mig är det antingen eller, stort upptill smalare nertill och vice verca.
 
Ett par vida sammetsbyxor till fest vad passar till då? Jag väljer en tunn långärmad sidenblus till "mellanfin" fest och en kortärmad top i spets/glittertyg till lite finare fest. Vore jag ung så skulle ha en baddräktsringad top med eller utan axelband till "finfest" med stora smycken till.
 
Skor som passar till vida byxor?? Oftast en sko med klack enligt min smak. Smalare klack till fint och en bredare klack till vardags. Hur otroligt det låter så är mina stövletter ovan helt makalöst sköna att ha på och även gå i. Eftersom jag är en sån som faller för detaljer så var det dragkedjan baktill som gjorde att jag ens provade dem. Och tur var det, för skönare sko med klack har jag aldrig haft tidigare.
 
Men som allt annat så gäller det att prova. Jag köper aldrig skor som skaver och behöver gås in, de ska passa direkt. Spetsig tå funkar bra om man tar skon i rätt storlek. Och jag har smal fot vilket kanske gör att smal läst passar mig extra bra.
 
Tips om var ni kan hitta sammetsplagg: Lindex, HM, Åhlens, Indiska mfl. Inkluscive nästan alla designermärken. Om någon söker en snygg sidenblus av hyfsad kvalitet som inte "kostar skjortan" så sök på Gina Tricot.
 
Märken/Brands: Sammetsbyxor - LIndex ( fjolårets men finns i smalare variant i år) Top - Newhouse, Kofta med glitterkant - Pret, Stövletter - Michael Kors