Ständig repris ..

 
.... och det finns några stycken i min garderob, vita blusen/skjortan! Lång ärm, kort ärm, utan ärm, med knyt, utan krage, ståkrage osv, men vit. Visst har jag andra färger på blusar också men sedan några år tillbaka har jag den vita skjortan/blusen som min bas i garderoben. Och det trivs jag bra med, det ingår i min enkla stil. Helst ska det vara den klassiska med krage med uppvik på ärmen, men de är svåra att få tag på. I alla fall här där utbudet inte är så stort.
 
Har i flera år försökt prata för olika butiksägare att ta hem ett bra skjort/blusmärke som Stenströms, Atlas mm. Men nej, det finns ingen efterfrågan på vita skjortor/blusar av bra kvalitet, kostar för mkt, får jag till svar. Så kan det vara, men bra kvalitet på skjortan gör att den håller lägre och det blir på så vis billigare. 
 
En bra blus/skjorta ska vara välarbetad, med vändsydda sömmar, krage med foder i, likaså manchetterna, bra passform med tillräcklig vidd vid ärmisättningen så att det går att röra sig i den. Är den för tight vid ärmhålan så kan sömmarna brista eller att den stramar över ryggpartiet på ett obekvämt sätt. Bara några detaljer som gör en skjorta till favorit. Glömde en mycket viktig sak, snygga knappar! Om blusen är bra i övrigt kan man alltid byta ut mot knappar man gillar bättre. 
 
Vill jag förändra de vita blusarna så använder jag halsband olika typer, men ofta pärlor i svart eller vitt och gärna flera olika halsband på en gång beroende på vad jag ska göra. 
 
 
Det blir oftast vita till vardags. Flera av mina halsband kommer från Dyrberg & Kern för de håller i evigheter. Det jag håller på att vänja mig av med är att använda schalar till allt, det går riktgt bra.
 
 
Märken:Blusen: Gant, Halsband; Dyrberg&Kern, Ko-ko-no