Knälång och A-linjeformad..

 
...eller kort med täta strumpor till eller hellång? Valen är många. Kjolar som är knälånga eller strax ovanför knät känner jag mig mest bekväm i. Ska man ha kort kjolar krävs det lite snits och stil när man sitter ner. En A-linjeformad kjol passar de flesta och den är lätt att röra sig i till skillnad mot de sk pennkjolarna. (snäva, knälånga) Testa bara några olika längder, det kan vara olika vad som klär bäst beroende på ens egen längd och kroppsform.
 
Kjol är för mig ett typiskt höstplagg som är fint att ta på tillsammans med en kort yllejacka och sjal. Då känner man sig välklädd och det blir en klar skillnad i klädsel mellan årstiderna,ocksådet är kul. Enkla nöjen förlänger livet!
 
 
Hur som, modet idag ger fler variationsmöjligheter än när jag var ung, då det oftast var en stil som gällde eller kanske två. Och då var heller inte de medelålders och äldre lika benägen att använda samma stil och typ av kläder som de riktigt unga som idag.
 
Utbudet av kläder var heller inte lika omfattande i mitten av sextiotalet som det är nu, vilket kan förklara en del. Säg Algots det räcker! kommer någon ihåg det?
 
I dag finns en uppsjö av olika kedjor med kläder som mest riktar sig till unga. Det är inte riktigt lika lätt att hitta butiker med snygga klassiska kvalitetskläder med lite snits för äldre kvinnor. Orsak ?? Inte vet jag. Men en sak är klar det är ju de äldre som oftast har bäst ekonomi att handla. Men de kanske vill göra annat för sina pengar, vad vet jag... Ledigt marknadsutrymme??
 
Artikeln med inspiration som ni ser på bilden ovan kommer från senaste nr av Elle nr 8.