Svart och vitt ...

 
... och vändbart. Kan det bli mer praktiskt?? Inköpt ( 2-3 år sedan) av mig som försöker undvika att vara just praktisk, men det sitter troligen djupt förankrat i ryggmärgen. Och att komma ifrån det mönstret är lättare sagt än gjort! Vilket jag nog oftast kan vara glad över då det ligger ett bra hållbarhetstänk i den inställningen. Det var den ena synvinkeln.
 
Den andra och lite trista är om jag aldrig kommer att köpa vintervita jeans att ha just på vintern. Funkar inte för mig för då måste allt annat passa till, matchas alltså. Just det är inte lika modern nu då allt kan "missmatchas" som man vill. Men jag har bestämt mig för att hålla fast vid "matchatanken", det är liksom min stil det.
 
Ytterligare en aspekt kan vara; kan jag som farmor/mormor ha det här på mig?? Jag är ju gammal nu! Krullpermanentat hår, hatt och kappa kanske är modellen? Så ser ju i allafall "sagofarmor" ut. Vanföreställande mytbilder. Tror jag måste skriva en sagobok om en nu levande och existerande farmor eller mormor.
Det finns ju oftast tecknade bilder på äldre lagomt runda kvinnor som antingen springer omkring och har roligt i största allmänhet eller som ligger och latar sig i en hängmatta och bara duger trots eller pga av det... Många delar sådana bilder på Facebook och känslan är rolig men motivet stämmer dåligt i min värld. Och då handlar det inte om att kunna lata sig ibland utan mer om formen.
 
Nej jag tycker att man kan hålla på sin klädstil livet igenom om man vill. Och inte styras av åldersdiskriminerade tankar eller åsikter. Alla kvinnor i olika former duger, smala som kraftiga, korta och långa mfl. Att vara frisk och ha en fullt fungerande kropp är värt så mycket. Att pynta upp sig emellanåt och känna sig extra fin är en härlig känsla. Lite glitter och flärd kan behövas även i vardagen! Jag tipsar om några enkla plagg längre fram. 
 
Den flärdfria praktiska klänningen ovan kommer från K &US Stockholm som har butik på Götgatan alldeles i början, från Slussen räknat. Men ni finner dem även via Instagram etc.